promotii alarme, interfoane, automatizari
Tel: 0745.070.953/031.8090535 Mail: office@daromcom.ro

Automatizare porti pentru casa ta

Zilele in care trebuia sa deschizi manual portile garajului tau sunt de mult timp apuse. Odata cu avansurile in tehnologia moderna, a aparut o solutie mult mai convenabila si mai usoara fata de deschiderea manuala a portilor gospodariei tale si anume sistemele de automatizare porti.

Sunt sigur ca daca dispui de o casa moderna, ai pus pana acum un accent destul de mare pe diverse sisteme de control al accesului precum sunt extrem de variatele tipuri de interfoane, videointerfoane, interfoane wireless, o yala cu telecomanda sau sau alte sisteme de securitate precum sunt sitemele de supraveghere video sau sistemele de alarma. Asadar, daca dispui de asemenea dotari pentru asigurarea unui grad sporit de securitate casei tale, de ce nu ai apela la o solutie pentru a creste nivelul de confort si pentru a scadea efortul depus pentru efectuarea oricarei actiuni atunci cand esti acasa? Aici intra in discutie portile automate sau solutiile de automatizare porti pentru casa ta.

Ca sa lamurim acest concept, ce este o solutie de automatizare porti si cum functioneaza aceasta? Automatizarea portilor se refera la deschiderea sau inchiderea acestora fara ca tu sa intri in contact direct cu ele. Nimic mai simplu. Totusi, principiile de functionare ale unui asemenea sistem se bazeaza pe o dezvoltare puternica si atenta in domeniul ingineriei electrice si implicit a electronicii, ceea ce a a facut posibila aparitia unor dispozitive esentiale in functionarea portilor automate.

Portile automate sau solutia de automatizare porti se bazeaza pe senzori care au menirea de a culege informatii din mediul inconjurator, informatii care vor fi transmise unui microcontroler care va comanda inchiderea sau deschiderea portilor. Pe scurt, atunci cand primeste informatii de la utilizator, un senzor transmite semnale microcontrolerului, care comanda deschiderea portii. Dupa ce nu mai este necesar ca portile sa fie deschise, microcontrolerul comanda inchiderea acestora, procesul reluandu-se ori de cate ori este nevoie.

Tinand cont de avantajele pe care le aduce cu sine folosirea unei solutii de automatizare porti, personal, cred ca portile automate sunt o aditie extrem de necesara pentru orice proprietate care se doreste a fi una sofisticata si care sa iasa din tiparurile societatii actuale conventionale.