promotii alarme, interfoane, automatizari
Tel: 0745.070.953/031.8090535 Mail: office@daromcom.ro

Automatizari porti

Cu totii stim cat de importanta se dovedeste a fi tehnologia in vietile noastre de zi cu zi, mai ales atunci cand vorbim despre locuintele si proprietatile de care dispunem. Ne putem referi aici la diverse tehnologii care fac posibila aparitia unor concepte precum sunt: controlul accesului, interfoane, sistem alarma, sisteme de securitate sau sisteme de supraveghere video. Totusi, una dintre cele mai importante aplicatii ale tehnologiei moderne sunt sistemele de automatizari porti.

Sistemele de automatizari porti se dovedestc a fi unele dintre cele mai folositoare inovatii ale lumii actuale, fiind adevarate „minuni” ale ingineriei moderne, alaturi de alte dispozitive electronice de ultima generatie folosite pentru bunastarea locuintei tale, printre care s-ar numara si un interfon wireless, un sistem de alarma, sistemele de supraveghere video, videointerfoanele, yala cu telecomanda sau yala electromagnetica. Daca nu ai aflat pana acum de aceste concepte, ti s-ar parea ca ti-am „trantit” o serie de cuvinte bizare, fara sens. Totusi, daca vei analiza mai indeaproape toate dispozitivele pe care le-am mentionat, vei observa cum acestea pot sa-ti schimbe realmente locuinta ta.

In acest articol, totusi, nu vom vorbi despre toate gadget-urile prezentate mai sus, ci vom pune un accent mai mare pe sistemele de automatizari porti si cum functioneaza acestea. Ce este un sistem de automatizare porti? Prezentat intr-un mod mai concis, un asemenea sistem este un dispozitiv sau un ansamblu de dispozitive care permit deschiderea portilor proprietatii tale (porti intrare in curte, porti garaj, usi etc.), fara ca tu sa ai vreun contact direct cu acestea.

Sistemele de automatizari porti se bazeaza pe diversi senzori pentru a functiona, senzori precum sunt senzorii de proximitate, senzorii optici sau senzorii de miscare, pentru a furniza informatii unei unitati de procesare a informatiilor. In general, aceasta unitate de procesare a informatiilor este un microcontroler care este menit sa ia decizii in legatura cu deschiderea sau inchiderea portii tale.

Asadar, sistemele de automatizari porti se pot dovedi a fi accesorii foarte utile casei tale si te vor ajuta foarte mult sa-ti usurezi viata de zi cu zi, pe langa faptul ca vor conferi un aer de eleganta si rafinament casei tale.