promotii alarme, interfoane, automatizari
Tel: 0745.070.953/031.8090535 Mail: office@daromcom.ro

Ce este o camera IP ?

Camerele IP sunt camere care utilizeaza Internet Protocol (IP). Imaginile sunt transmise printr-o retea de calculatoare prin intermediul retelei de cablare normale (UTP) sau pe calea aerului utilizând o conexiune fara fir – wireless (WiFi).
Camerele IP sunt deja utilizate pe scara larga  in sistemele de supraveghere video profesionale. Acum, pretul unei camerei IP este, accesibil consumatorilor si  pot fi folosite într-un mediu privat pentru numeroase aplicatii.Este posibil sa aveti un magazin sau afaceri si doriti sa aruncati o privire si, sau  puteti vizualiza  imaginile inregistrate  atunci când credeti ca nu ati vazut ceva suspect.
Imaginile create cu o camera IP pot, în principiu, sa fie privite din întreaga lume printr-o conexiune la Internet (daca aparatul este configurat pentru aceasta aplicatie).  De asemenea, este posibil sa utilizati imagini create cu o camera IP pe un telefon mobil (i-Phone, Android sau Nokia), utilizând o aplicatie corespunzatoare pentru a putea vizualiza pagina. Acest lucru poate fi util atunci când sunteti în calatorie sau în vacanta.
Puteti folosi o camera IP ca un sistem de alarma.
Camerele IP au capacitatea de a detecta miscare. Aceasta înseamna ca, atunci când miscarea este detectata de aparat, aceasta este raportata prin trimiterea unui e-mail sau un mesaj SMS catre un destinatar pre-stabilit,iar  acest mesaj va avea atasat instantanee (poze mici) ale obiectului care a provocat miscare. Puteti introduce, de asemenea, un domeniu specific în raza de actiune a aparatului pentru a exclude anumite zone de detectia miscarii ; de exemplu: suprafata de pana la un metru de la sol, daca aveti animale de casa cum ar fi câinii sau pisicile. Camera nu va raporta în acest caz detectarea miscarii atunci când animalele de companie trec pe lânga aparat.
Puteti stoca imaginile  pe computerul pe care îl vizualizati imaginile. Puteti utiliza de asemenea, un NAS (Network Attached Storage),  un hard-disk cu o conexiune la Internet pe care le puteti conecta la dvs. (acasa) in retea.
Informatiile inregistrate  pot fi atât video cat si audio.Puteti auzi sunetul din zona vizualizata prin intermediul aplicatiei camerei IP sau a browser-ului de internet.
Imaginile pot fi vizualizate de catre orice browser care se conecteaza la adresa camerei IP . Veti avea nevoie doar de un software pentru a o seta în reteaua locala. Acest software este de regula inclus in kit-ul camerei.