promotii alarme, interfoane, automatizari
Tel: 0745.070.953/031.8090535 Mail: office@daromcom.ro

Importanta unui sistem de control acces

                Multe persoane isi pun intrebari in legatura cu importanta unui sistem de control acces si eficienta lui in ceea ce priveste controlul accesului unor persoane intr-un anumit perimetru. Va putem spune ca sistemele de control acces sunt cat se poate de utile pentru controlarea accesului unor persoane, deoarece daca este montat un astfel de sistem, accesul intr-un imobil se va face pe baza de cartle de identitate, si anumite aplicatii software de pontaj.

                 Un astfel de sistem va permite inregistrarea tuturor intrarilor si a iesirilor unor persoane dintr-un anumit perimetru controlat. Si asta datorita faptului ca intr-o unitate cu acces restrictionat fiecare angajat, sau vizitator va primi cate o cartela de identitate pentru a putea intra. Cartelele vor fi folosite pentru identificarea la punctele de control, prin introducerea acesteia sau prin apropierea ei de un cititor. Astfel in urma acestei verificari solicitantul va primi sau nu dreptul de acces in acel perimetru.

                 Totodata sunt inregistrate si unele tranzactii, care se pot prelucra ulterior, iar pe baza acestora se vor intocmi rapoarte vizualizate pe monitor, sau tiparite in diverse moduri. Deci un sistem de control acces va oferi un control total asupra personalului, sau a clientilor si vizitatorilor. Un astfel de sistem de control acces poate fi constituit dintr-o serie de componente precum: yalele electromagnetice, turnicheti, usi glisante, sau usi batante.

                 Dupa cum stiti intr-o institutie sau intr-un obiectiv este obligatorie filtrarea persoanelor cu drept de acces, si asta pentru a nu exista perturbari de nici un fel in desfasurarea activitatii unor persoane. Totodata este mai usor de identificat un potential infractor in cazul in care sa petrecut o infractiune. Cu un sistem de control acces veti reusi sa eliminati suspiciunea din activitatile angajatilor, si el poate fi extins in special pentru zone cu risc ridicat.Astfel este cat se poate de indicat ca un astfel de sistem de control acces sa se regaseasca in banci, in zone de tezaur, in casierii, sau in diverse zone unde accesul este restrictionat.