promotii alarme, interfoane, automatizari
Tel: 0745.070.953/031.8090535 Mail: office@daromcom.ro

Sistem de alarma wireless sau cablat?

La alegerea unui sistem de alarma, una din intrebarile pe care ni le punem, este daca alegem varianta pe cablu sau fara cablu (wireless) , pentru conexiunea senzorilor cu centrala de alarma. In cazul in care instalatia de cablu a fost proiectata si executata odata cu construirea imobilului , solutia este evident cea pe cablu. In caz contrar trebuie sa alegem una din cele doua variante.

Din punct de vedere al performantei sistemului nu exista diferente. Diferenta principala este pe plan estetic. Conexiunea pe cablu presupune o retea de cablu si canal de cablu intre senzorii de miscare,senzorii magnetici, sirena si centrala de alarma. Un avantaj al acestei variante ar fi acela de a nu fi nevoiti sa schimbam bateria care echipeaza senzorii wireless,si care trebuie inlocuita la anumite intervale de timp ( aproximativ 12 luni ).

Pentru senzorii wireless principalul dezavantaj il constituie pretul de cost ridicat  comparativ cu cel al senzorilor pe cablu (aproximativ de 3 ori mai mult). Comparatia se refera la senzorii ce echipeaza sistemele profesionale de alarma ( DSC,Paradox etc.).

In concluzie alegerea ne apartine: estetic (fara cabluri , suport cablu – copex,canal cablu),dar pret mai mare pentru senzori ;  mai putin estetic dar mai ieftin.Dar nu cu foarte mult mai ieftin intrucat la varianta pe cablu se adauga costuri materiale suplimentare – cablu,suport cablu,dibluri,coliere si implicit manopera mai multa.

Va stam la dispozitie cu sfaturi in alegerea celei mai potrivite solutii pentru instalarea unui sistem alarma conform cerintelor imobilului dvs.